Dlaczego tutaj nie ma informacji że miot jest po suce z chorobą genetyczną, która de facto zdobyła uprawnienia hodowlane z karygodnym naruszeniem zasad obowiązujących w FCI.
Suka Diuna z Lianówki jest chora......
Myślę,że każdy może napisać takie słowa o dowolnym psie w zależności od osobistych sympatii czy antypatii. Nie piszesz na co suka jest chora i jakie masz na to dowody.
Myślę,że naruszyłeś regulamin tą wypowiedzią.
Poza tym uważam,że badania genetyczne powinny stać się obowiązkowe przy wpisywaniu wszystkich ras polskich do KW.
Ps.dla ścisłości
Z hodowlą Węszynos nie mam żadnych osobistych relacji, nie wiem nawet czy kiedykolwiek widziałam właścicielkę.
Poza tym uważam,że badania genetyczne powinny stać się obowiązkowe przy wpisywaniu wszystkich ras polskich do KW.
Oczywiście, że masz rację!!! Z badaniami genetycznymi psów wpisywanych do KW. Nie każdy jest na tyle uczciwy żeby powiedzieć: "to jest pies niezarejestrowany stąd i stamtąd". Nie wiem jak jest u podhalanów ( ale się dowiem, bo podhalany mnie kręcą, a jako Przewodnik Beskidzki od 3 pokoleń widziałem trochę niesamowitych pasterskich psów podhalańsko - słowackich) ale u Ogarów są ludzie którzy "prawdziwe NN-ki" zrywają z drzew!!!!!!! I jeszcze jedna+ ważna rzecz. KW (moim zdaniem) wcale nie służy dolewaniu "świeżej krwi" (cokolwiek to ma znaczyć), a jedynie w mało licznych Rasach , właśnie na rejestrowaniu psów niezarejestrowanych. (inną rzeczą jest jakość PH i uczciwość hodowlana)
PZDR.
Silkuri jest paranoikiem
_________________ Ad Maiorem Dei et Poloniae Gloriam
I jeszcze jedno. Rzecz którą mówili mi dawno temu doświadczeni hodowcy, a którą niedawno sam odkryłem. Wolę przekrzyżować Ogara z inną podobną rasą niż użyć "tzw. NN" (albo "tzw "gończaka białoruskiego" który od 10 lat jest notorycznie "uszlachetniany" , prawymi i lewymi Ogarami z Polski) Akurat jeżeli idzie o Brudera to sprawa jest jasna. Z tego skojarzenia mogą być Ogary dużej klasy.
_________________ Ad Maiorem Dei et Poloniae Gloriam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum